DOWNLOADS
NEW ENERGY & INFRASTRUCTURE

Verduurzaming van de industrie?

Industriële warmtepompen kunnen een grote rol spelen in de verduurzaming van de industrie. In onder meer de zuivelindustrie, chemie en olie & gas zijn er kansen te over voor deze toepassing. De grootste uitdaging: een bestaand productieproces, dat vaak niet kan worden gewijzigd, geschikt maken om duurzaam te produceren.

Maar welke stappen moet je zetten om een nieuwe warmtepomp in een bestaande fabriek in te passen? In deze nieuwe whitepaper vertellen we wat daar allemaal bij komt kijken en bespreken we de belangrijkste overwegingen, voordelen en uitdagingen bij het installeren en integreren van warmtepompen in industriële processen. Van technische haalbaarheid tot financiële voordelen en van de optimalisatie van de energiebalans tot het naleven van de nieuwste regelgeving, deze whitepaper behandelt alle essentiële aspecten om je verder te helpen in de energietransitie.

Download nu onze whitepaper over warmtepompen en zet de eerste stap naar een groenere en efficiëntere energievoorziening.

Download whitepaper

Maak kennis met de New Energy
& Infrastructure-groep

Met deze whitepaper presenteren wij onze New Energy & Infrastructure-groep. Deze houdt zich specifiek bezig met projecten gerelateerd aan decarbonisatie, energietransitie, up- en recycling. In de afgelopen jaren heeft KH Engineering al een indrukwekkend portfolio opgebouwd in energietransitieprojecten. Denk aan CO2-capture of warmte-uitkoppeling vanuit de industrie naar stadsverwarming. Steeds met het doel om de klimaatdoelstellingen te ondersteunen.

Download whitepapers

Meer en meer overheden stellen, deels door idealisme en deels door juridische verplichtingen, ambitieuze klimaatplannen voor waarin de woorden ‘energietransitie’ en ‘CO2-neutraal’ veel voorkomen en fossiele brandstoffen vervangen moeten worden door hernieuwbare energiebronnen. Lees alle ins en outs in onze whitepaper over elektrolyse en de kracht van groene waterstof.
Energie-intensieve productieprocessen zorgen voor een flinke CO2-voetafdruk. Door een andere manier van produceren te omarmen, kan de procesindustrie een gigantische positieve impact hebben op de wereld. Daarom zijn diverse spelers in de sector enthousiast aan de slag gegaan met innovatieve decarbonisatieprojecten. In deze whitepaper lees je hoe je zulke innovatieve projecten tot een succes maakt.

De energie- en grondstoffentransitie in de procesindustrie is om verschillende redenen een van de meest wezenlijke veranderingen van de procesindustrie in de afgelopen decennia. In deze whitepaper focussen we op de vijf grootste hindernissen die de procesindustrie ervaart, en de manieren waarop we die hindernissen kunnen wegnemen.

Schrijf je nu in
en ontvang
als eerste onze
whitepapers