New Business

Nieuw brandstoffen laadstation Koole Terminals

Situatie

Koole is een onafhankelijk internationaal opslag- en transportbedrijf gespecialiseerd in verschillende oliesoorten, brandstoffen, vetten en chemicaliën. Om hun business draaiende te houden en uit te breiden, vervangt Koole het laadstation voor tankauto’s op zijn Minerals-terminal in Rotterdam-Pernis. In dit laadstation is het 24/7 een komen en gaan van tanktrucks, die volgens vooraf overeengekomen specificaties worden beladen met een specifiek brandstofmengsel. Die tanktrucks bevoorraden op hun beurt een van de vele tankstations in Nederland.

Het nieuwe laadstation bestaat uit verschillende onderdelen: in dit geval zeven volledig uitgeruste laadstraten met maximaal vijf laadarmen per straat en de mogelijkheid om de producten van verschillende toevoegingen (additieven) te voorzien. Tegelijkertijd bereidt Koole drie extra laadstraten voor om klaar te zijn voor toekomstige uitbreiding. Koole zocht een partner die niet alleen een betrouwbare kostenbegroting zou kunnen maken, maar ook de engineering én een deel van de inkoop kon verzorgen.

Oplossing

KH Engineering heeft al een jarenlange relatie met Koole. In de loop van de tijd zijn beide bedrijven met elkaar meegegroeid in hun professionele ontwikkeling. Koole ontwikkelde zich van familiebedrijf tot internationale speler met externe investeerders en hanteert inmiddels een projectmanagementstructuur die goed aansluit bij de werkwijze van KH Engineering.

Mede daardoor is het mogelijk om snel in te spelen op de wens van deze klant, iets waar Koole eveneens veel belang aan hecht. KH Engineering begon met het ontwikkelen van een concept 3D model, aansluitend met de kostenbegroting tot op dertig procent nauwkeurig, tegelijk met de basic engineering. In de detailengineering-fase volgde een budget tot op tien procent nauwkeurig. Daarna kwam de opdracht voor een deel van de inkoopdienstverlening ten behoeve van de constructiewerkzaamheden.

Tijdens de constructiefase verzorgt KH Engineering de technische en financiële beoordeling van meer- en minderwerken van civiele en piping/mechanical  werkzaamheden en het migratieplan, zodat het overschakelen van beladingen op het huidige laadstation naar het nieuwe laadstation zo soepel mogelijk verloopt. KH Engineering zorgt ervoor dat Koole na inbedrijfstelling meer bedrijfszekerheid en flexibiliteit heeft.

 

Ook is het bedrijf voorbereid op de toekomst met een mogelijke uitbreiding. Bovendien zijn meer processen geautomatiseerd en is met een doordacht ontwerp het aantal verkeersbewegingen met vijftig procent teruggebracht.

​Voordeel voor de klant

Door de al jarenlang bestaande relatie tussen Koole en KH Engineering kennen de mensen van beide bedrijven elkaar goed. De no-nonsense aanpak van KH Engineering blijft een goede match met Koole, net als de steeds professionelere projectaanpak. Bovendien verwacht de klant, terecht, dat KH Engineering ook ongevraagd advies uitbrengt over de juiste aanpak. Koole kan sterk op KH Engineering leunen wanneer het gaat om multidisciplinaire engineering en profiteert van onze jarenlange ervaring. KH Engineering werkte in een gedegen projectstructuur, met behoud van snelheid en flexibiliteit. Daardoor verloopt het project soepel en is een spoedige oplevering voorzien.

Werkzaamheden KH Engineering

KH Engineering voerde de volgende werkzaamheden uit voor dit project:

  • Conceptual engineering
  • Cost estimate
  • Basic engineering
  • Detail engineering
  • Procurement services
  • Constructie support

Projectleider:  Jaap Nagtegaal | Begrotingsdeskundige: Eric Swart

Voor meer informatie: https://koole.com/

Meer projecten: