New business

Je ziet een commerciële kans en wil deze optimaal benutten. Het kan gaan om een beoordeling van de investering in een compleet nieuwe asset of in een bestaande productie eenheid, gebouw of infrastructuur. KH Engineering is in deze fase jouw onafhankelijk adviseur en levert expertises om de onderbouwing van de business case aan te leveren en deze verder te ontwikkelen. We doen dit als betrokken ingenieurs met de duidelijke verplichting om je vakkundig te adviseren door ons te verdiepen in jouw situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden die KH Engineering kan bieden bij jouw business case? Neem direct contact op met onze New Business vertegenwoordiger.

Kees Vonk | Commercieel manager

New business

De stap van business case naar project

Een business case kan gaan over de optimalisatie van de supply chain of het vergroten van de efficiency van jouw installaties, processen en gebouwen. Je ziet kansen om nieuwe technologie of innovaties toe te passen en wil de effecten daarvan in studies overzichtelijk gerapporteerd hebben. De jarenlange expertise van KH Engineering zorgt ervoor dat de investering juist en verantwoord wordt ingezet.

Door pragmatisch te handelen worden bij het bepalen van een haalbare of duurzame business case de juiste inhoudelijke aspecten in kaart gebracht en wordt er gekeken naar de volgende besluitvormingsfase. Wij brengen in samenspraak met jouw organisatie het verbeterpotentieel in kaart. Denk hierbij aan het primaire- en secundaire productieproces, marktontwikkelingen, de klantbehoefte en mogelijke samenwerkingen. Doordat wij al deze werkzaamheden van advies tot en met de uitvoering van jouw project combineren, kunnen wij een full-service oplossing aanbieden.

Expertise

KH Engineering beschikt over de benodigde expertise om jouw business case te onderbouwen. Conceptuele studies leveren wij compleet met budget- en planninganalyses, gebruikmakend van Monte Carlo simulaties. Om inzicht te krijgen in de omvang van het werk, verrijken we het 3D model met 4D/5D planning- en kostensimulaties. Aanvullende of ontbrekende financiële data maken we beschikbaar middels benchmarking.

Om keuzes te maken en het ontwerp te optimaliseren zetten wij de methodes Value Management, Value Engineering en Lean in. Onze kennis van actuele thema’s, zoals duurzaamheid, energietransitie, grondstof schaarste en toekomstige ontwikkelingen in jouw sector draagt bij aan de business case.

Resultaten

De inzet van KH Engineering draagt bij aan de volgende resultaten:

  • Verhoging van klantenbestand of nieuwe samenwerkingen
  • Inzetbaarheid van de bestaande installatie voor nieuwe klanten/processen
  • Energiebesparing of verduurzaming
  • Grondstof uitbreiding of flexibilisering
  • Margeverhoging
Contact

We kijken uit naar een ontmoeting om jouw new business ontwikkelingen met elkaar te bespreken en om de verwachtingen waar te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden die KH Engineering kan bieden voor jouw organisatie of wil je meer weten over New Business? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.

‘Ik heb een business case en zoek advies over de technische en financiële haalbaarheid’

Safety & Compliance

Lifetime