KH Engineering lost personeelstekort op met digitale kloon (1 april)

29 maart 2019

Het multidisciplinaire ingenieursbureau KH Engineering innoveert in haar 70 jarige jubileumjaar met een oplossing voor de topic ‘War of Talent’. “We zijn al 70 jaar dienstverlener op gebied van engineering, procurement en construction management en we merken dat de vraag naar technische vakmensen in de industrie steeds urgenter wordt”, aldus CEO Willem Pronk. Ook KH Engineering merkt dat het steeds moeilijker wordt om technisch personeel te werven, te binden en te boeien. Het was naar onze mening tijd voor een unieke oplossing.

Onderzoek
Bij een aantal functies binnen de ingenieursbranche is een zorgwekkend tekort aan personeel. Voor deze functies moet extra inspanning geleverd worden om deze in te vullen. Vandaar dat KH Engineering een onderzoek is gestart naar een unieke oplossing voor dit probleem. Na gedegen onderzoek kwamen we erachter dat het persoonlijk contact een belangrijke factor is voor ons succes. De tweede factor is de snelheid van opvolging bij vraagstukken. Er is een team opgesteld die via de scrum methode een alternatieve oplossing heeft gevonden.

Oplossing
Het team kwam na de creatieve sessie op het idee om een digitale kloon te maken van de kritieke technische functies binnen onze organisatie. Het idee is vergelijkbaar met een avatar, een computer gegenereerde weergave van een karakter. De voorloper van het concept wordt al vaker ingezet bij overleggen, waarbij de deelnemers niet fysiek aanwezig zijn, maar via hun avatar. Dit scheelt heel wat reis- en verblijfkosten, omdat de deelnemer gewoon thuis achter de computer kan blijven. Naast de virtuele conferentie, zijn er tegenwoordig ook virtuele congressen, virtuele trainingen en virtuele tentoonstellingen, waarbij je bezoek plaatsvindt via een avatar.

Het ‘stoffelijke’ deel van de digitale kloon is al met de huidige techniek te maken, door het uiterlijk, het stemgeluid en de manier van bewegen te kopiëren van een echt mens, naar een virtueel mens. De laatste stap is het overzetten van het ‘spirituele’ deel. Dit zijn je herinneringen, je karakter, je manier van reageren, kortom: alles wat jou tot jou maakt. Het doel is om iemands normen, waarden en geheugen te bewaren en een database te creëren die geüpload kan worden naar een robot of hologram. Zo kunnen we onze kennis en kunde van de collega’s op kritiek in te vullen posities behouden.

Implementatie
Na het onderzoek stellen we bij de conceptual study een eerste budget op. Daarna wordt gestart met het maken van een eerste prototype en die de testfase ingaan voor twee geselecteerde moeilijk in te vullen functies. De eerste implementatie van de digitale kloon verwachten wij begin 2020.

Tot die tijd blijven wij op zoek naar technische collega’s via onze nieuwe website: https://www.khe.eu/werken-bij/ .

1 april 
KH Engineering wenst iedereen een gezellige dag toe. En laat u niet teveel in de maling nemen vandaag!

Meer nieuwsberichten:

Strategisch partnerschap tussen Neste en KH Engineering

Strategisch partnerschap tussen Neste en KH Engineering

Neste is een strategisch partnerschap aangegaan met KH Engineering voor multidisciplinaire engineeringswerkzaamheden in Nederland. Deze raamovereenkomst bundelt de krachten van de twee bedrijven en markeert een belangrijke stap in de samenwerking.

Lees meer
De ATEX APK

De ATEX APK

De KH Engine; het digitale magazine van KH Engineering. Blijf op de hoogte van het nieuws, de ontwikkelingen en trends in de markt.

Lees meer
Nieuwsbrief Coronavirus (Covid-19)

Nieuwsbrief Coronavirus (Covid-19)

Het Coronavirus (COVID-19) treft ons allemaal in de dagelijkse werkzaamheden en vereist maatregelen om verspreiding te voorkomen. De gezondheid van onze medewerkers, klanten, relaties en partners blijft onze eerste prioriteit.

Lees meer
World Day for Safety and Health at work

World Day for Safety and Health at work

KH Engineering heeft veiligheid hoog op de agenda staan. Op zaterdag 28 april is het World Day for Safety and Health at work. Deze dag wordt sinds 2003 door de International Labour Organization (ILO), een agentschap van de VN, georganiseerd.

Lees meer
Een geslaagde samenwerking

Een geslaagde samenwerking

Tijdens de ontwikkeling van de RDM Training Plant is KH Engineering nauw betrokken geweest vanaf het concept tot aan de oplevering.

Lees meer